35+ jaar ervaring

Het begin

Het begon ooit met de aanschaf van de Sinclair ZX81 (1983) en programmeren in Basic. Zelfstudie en het radioprogramma Hobbyscoop leverden de eerste rudimentaire programma’s in Basicode op. Latere aanschaf van een ‘echte’ PC met het besturingssysteem DOS 3.0 (1985) droeg bij aan uitbreiding van kennis.
Door deze kennis werd men tijdens de geleidelijke intrede van PC’s op de werkplek (1987) al snel tot ‘deskundige’ gebombardeerd.
Middels het volgen van diverse opleidingen en cursussen werd kennis vergaard aangaande netwerktechnologie, OS2, Z/OS en IBM Mainframe Na verandering van werkgever volgde specialisatie in MVS, JCL en TSO.
In eerder genoemde IBM mainframe omgevingen (financiƫle sector / logistiek / muziek industrie) werden jarenlang business cases omgezet in IT oplossingen.
Analyse, database ontwerp en programmeren in Adabas / Natural behoorden tot de dagelijkse bezigheden.
In een later stadium werden project management, outsourcing, porting IBM naar Unix en Unix(Bourne) Scripting gemeengoed.

Microsoft

Vanaf het begin (1985) is inzicht in Microsoft besturings systemen een vereiste geweest. Van DOS 3.0 tot Windows 10 zijn de voor- / nadelen en eigenaardigheden bekend.
Jarenlang is onderhoud, tuning en inrichting van diverse hardware platformen uitgevoerd. Met name custom installaties en herstellen van storingen ( BSoD) heeft voor veel klanten data verlies voorkomen.
Het installeren van specialistische hardware en bijbehorende drivers onder Windows is veelvuldig uitgevoerd.
Ook is kennis aanwezig betreffende alle gangbare MS Office versies en bijbehorende Microsoft programma’s.

Opensource

Broncode van Opensource software is vrij van rechten. Dit is vooral (prijs)gunstig voor het MKB. Kwalitatief is open source software (mits professioneel toegepast) gelijkwaardig aan commerciƫle software. Wereldwijde communities zorgen voor veiligheid en modernisatie. Ideaal dus om aan uw wensen aan te passen. Het grootste voordeel is echter dat u door het gebruik ervan niet afhankelijk bent van een leverancier.
Neys4U heeft ruime ervaring met installatie, conversie, tuning en aanpassen van WordPress en Joomla. Kennis van PHP , MySQL , Jquery , HTML5 , CSS en Bootstrap wordt hiervoor toegepast.